مدیر کتابخانههای عمومی سیستان و بلوچستان خواستار اجرایی شدن مصوبه استانی هیات دولت پس از گذشت دو سال از سفر رییس جمهوری به استان شد.
به گزارش ایرنا، "محمدحسین زحمتکش" روز سهشنبه در حاشیه آیین تجلیل از کتابخوانان برتر استان به خبرنگار ایرنا گفت: هیات دولت در سفر استانی خود مصوب کرده بود تا یک سوم اعتبارهای فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تعمیر و تجهیز کتابخانههای عمومی سیستان و بلوچستان اختصاص یابد.
وی ادامه داد: با این وجود تاکنون این مصوبه در استان اجرایی نشده و هیچ اقدامی از سوی مسوولان نیز انجام نشده است.
او بیان کرد: طبق استانداردهای کشور به ازای هر نفر ۱/۵متر مربع فضا و دو جلد کتاب در کتابخانهها باید موجود باشد که این شاخص در استان به ازای هر نفر کمتر از یک متر مربع و به ازای هر سه نفر یک جلد کتاب است.
زحمتکش تاکید کرد: اجرایی شدن مصوبه هیات دولت جایگاه کتاب و کتابخوانی استان را به نحو چشمگیری متحول میکند که مسوولان باید به این تاخیر توجه ویژهای داشته باشند.
به گزارش ایرنا، وی به سهمیه استان در زمینه نشر کتب اشاره کرد و افزود : سهمیه سیستان و بلوچستان به سبب کمبود اعتبار بسیار پایین است به طوری که از ۵۰هزار عنوان کتب چاپ شده در سال تنها ۵۰۰عنوان وارد کتابخانههای عمومی استان میشود.
مدیر کتابخانههای عمومی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: مسوولان به این موضوع توجه داشته باشند که کتابخانه و جامعه با هم پیوندی ریشهدار و عمیق دارند و همگان باید در راه تقویت این رابطه تلاش کنند.
او ادامه داد: تا زمانی که مسوولان استان زمینه کتابخوانی را مهیا نکنند نمیتوان ادعا کرد که فرهنگ کتاب و کتابخوانی در سیستان و بلوچستان وجود دارد.
زحمتکش بیان کرد: اکنون استان دارای ۴۸باب کتابخانه عمومی با زیربنای ۱۳هزار متر مربع و ۳۵۰هزار جلد کتاب است.
وی افزود: در راستای توسعه امکانات و ترویج فرهنگ کتاب خوانی چهار باب کتابخانه عمومی جدید در تا پایان سال در مناطق "فنوج و نصر نیکشهر"، "وحدت اسپکه"، و "نبیاکرم(ص) پیشین" راهاندازی میشود.
سیستان و بلوچستان با جمعیت دو میلیون و ۵۰۰هزار نفر جوانترین استان کشور است.